side-area-logo
Eerste evenement Lichtontwerp Nederland: check!

Woensdag 11 januari 2017 vond het eerste evenement van Lichtontwerp Nederland plaats. Een collectief, in oprichting, van lichtontwerpers met als doel om lichtontwerp als opzichzelfstaande ontwerpdiscipline in Nederland te bevorderen.

Deze middag trapten we af met een bijeenkomst bij Arcam in Amsterdam (Architectuur Centrum Amsterdam). Aanwezigen waren: lichtontwerpers, architecten, leveranciers en andere betrokkenen en geïnteresseerden in licht. Drie sprekers deelden hun visie op licht en lichtontwerp: Hans van Heeswijk, oprichter en architect bij Van Heeswijk Architecten deelde zijn zienswijze vanuit de rol van architect, Jeff Shaw, hoofd van de afdeling lichtontwerp en Associate Director Arup UK  en President van de Society of Light & Lighting, gaf een toelichting op hoe lichtontwerp georganiseerd is in de UK en Robert Jan Vos lichtontwerper en actief lid van de NSVV en IALD, deelde zijn kijk op lichtontwerp en schetste een mogelijk toekomstperspectief. Daarnaast was er volop gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en met elkaar het glas te heffen op een geweldig 2017 en een mooie toekomst voor Lichtontwerp Nederland. Ik mocht deze bijeenkomst mede organiseren én aan elkaar praten.

Veel expertise, meningen en gezelligheid bij elkaar zorgden voor een geslaagde eerste bijeenkomst. Op naar de volgende!

Meer informatie over Lichtontwerp Nederland: lichtontwerpnederland.nl

Beelden van deze avond Hans van der Ven Photography

avdcruijsen

info@arjenvandercruijsen.com
+31 (0) 20 222 85 85